Great Western Trail

44

Great Western Trail, 19.yy’da, Batı Amerika’da geçiyor. Vahşi Batı’nın vahşiliklerinden uzakta ticaret yapmaya çalışan çiftçileriz. Çeşitli özelliklerde büyük başlardan oluşan sürümüzü Teksas’tan Kansas City’e getirip trenle geri dönüyoruz. Bunu yaptığımız her seferinde para ve galibiyet puanı kazanıyoruz. Great Western Trail, bir sürü detayla süslenmiş tam bir Avrupa tarzı oyun. Başında bütün kuralları anlamak için biraz zaman harcadık. Oyunu aynı gün oynayabilmek için oyun süresine ilaveten bir iki saatinizi daha ayırmanızı tavsiye ederiz.

 

Nasıl Oynanır?

Her oyuncunun kendine ait mini bir board’u var. Bu board üzerinde, sürülerine yardımcı olsun diye kovboy, bina yapmak için inşaatçı ve trenler için mühendis satın alabiliyorlar. Board’un etrafında bazı kaynaklar için upgrade yapmalarını sağlayan bölmeler de var. Bu arada her oyuncunun kendi görev kartları var.

 

Doğru Büyükbaş Hayvanları Seçmek!

Oyuncuların, başta sıradan birkaç inekten olan sürüleri var. Ana board üzerinde ilerlerken kendimize özel bir yol oluşturuyoruz. Buralara binalar inşa edebilir, yeni inekler alabilir, o karelerdeki özel durumlardan faydalanabiliriz. Üstelik bazı yerlerde eğer bizden bir başka bir oyuncu durursa, bize fayda getirecek veya onları zora sokabilecek durumlar yaratabiliriz. Kansas City’e her vardığımızda elimizdeki sürünün özellikleri kadar para kazanıp, tren yolu üzerinde istasyon satın alabiliyoruz. Bu istasyonlar da bize başka kazançlar sağlıyor.

 

Oyun Sonu

Oyunun ana board’unda, sol tarafta, her turn ilerleyen bir sistem var. Bu da oyun süresinin kısalmasına, kısaldıkça belli işlerin zorlaşmasına neden oluyor. Dolayısıyla belli bir zamanda oyun bitiyor.

 

İşte bu oyun süresi boyunca çok çeşitli şekillerde Vp (Galbiyet puanı) kazanma ihtimalimiz var. Sürümüzdeki ineklerden, binalarımızdan, tren istasyonlarımızdan, görev kartlarımızdan, vs pek çok yoldan galibiyet puanı kazanmamız mümkün. Oyun sonunda en çok galibiyet puanı olan kazanıyor.

 

 

Avrupa tarzı oyun sevenler için muhteşem bir tercih. Oyun, her seferinde başka bir strateji imkanı sunabiliyor. Ötekinin ne yaptığı, yol üzerinde karşılaştıkların bir sonraki hamleni değiştirebiliyor. Dil gereksinimi de yok. Kuralları anladıktan sonra, biraz matematik, biraz gözlem ve taktikle oyundan zevk alacağınız kesin.

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Hizmet Koşulları Gizlilik Politikası

2024 BoardGameTürkiye.com